به گزارش خبرنگار مهر، چندسالي است مراكزي تحت عنوان خانه هاي بهبودي يا همان كمپ هاي ترك اعتياد به افراد معتاد علاقمند به ترك مصرف مواد مخدر و يا خانواده هاي اين افراد، در ترك مصرف مواد كمك مي كنند.
اعتبار و نفوذ اين مراكز در بين مردم جامعه ما به حدي است كه با اعتماد كامل عضو مصرف كننده خانواده خود را به اين مراكز روانه مي كنند تا مصرف خود را قطع كنند و جالب اينكه اين مراكز نسبت به زندانها در اين امر موفق تر هم عمل مي كنند تا جائيكه از زمان آغاز به كار به اين مراكز آمار عملكرد ترك اعتياد در بين افراد مصرف كننده بهتر شده است چراكه در اين مراكز به علت همجواري افراد مصرف كننده با كساني كه ساليان سال است مصرف خود را قطع كرده اند انگيزه جدي براي ترك مصرف مي يابند در حاليكه در زندانها وضعيت كاملا عكس اين موضوع است.
در حال حاضر سه مورد از چنین مراكزی در شهرستان بهار مشغول فعاليت هستند و عملكرد مناسبی را هم در طي اين چند سال از خود بر جاي گذاشته اند ولي اين مراكز به علت نبود اعتبارات لازم با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي كنند و مي طلبد كه مسئولين شهرستان در راستاي كاهش آمار اعتياد در سطح شهرستان كه روز به روز در حال افزايش است از اين مراكز حمايت كنند كه اين خود كاري فرهنگي در سالي است كه مقام معظم رهبري تمامي مسئولين را به بهبود وضعيت فرهنگي كشور خوانده است.
در بازديد از مراكز ترك اعتياد شهرستان بهار يكي از افرادي كه تنها 24 سال داشت و از شهر كرج به اين مركز براي ترك مصرف مواد مخدر مراجعه كرده بود در گفتگو با مهر گفت: از 14 سالگي شروع به مصرف مواد مخدر كردم و چندين و چند بار هم نسبت به ترك مصرفم اقدام كردم ولي در طي اين چند سال فقط شش ماه توانستم پاك باشم.
مهدي زارعي در پاسخ به سئوال خبرنگار مبني بر اينكه چه موادي مصرف مي كند و چرا براي ترك مصرف به شهر بهار مراجعه كرده است، اذعان داشت: من در طي اين سالها فقط هروئين مصرف مي كردم و به علت تعدد مراجعاتم به مراكز ترك اعتياد كرج اينبار براي ترك با معرفي پسر عمه ام به بهار مراجعه كرده ام.
زارعي كه هيكل فوق العاده نحيفي داشت در خصوص فوايد اين مراكز گفت: من يكبار هم براي ترك مصرف توسط خانواده ام به زندان تحويل داده شده ام اما هيچ تأثيري در ترك موادم نداشت، ولي در طي اين 14 روزي كه در كنار ديگر همتايانم در اين مركز هستم حالم بهتر است چون من هميشه فكر مي كردم زندگي بدون مواد برايم امكانپذير نيست ولي اينجا با ديدن افرادي كه به طور كامل رها شده اند متوجه شدم كه افكارم اشتباه بوده است.
بخاطر نداشتن شغل به طرف مصرف مواد رفتم
يكي ديگر از افراد حاضر در اين كمپ كه براي چندمين بار براي ترك مواد به اين مركز مراجعه كرده بود در گفتگو با مهر گفت: وقتي در اين مركز هستم زندگي بدون مواد برايم آسانتر است چون هربار وقتي بعد از ترك مصرفم به بيرون از اين مركز رفته ام به خاطر نداشتن شغل مناسب دوباره به طرف مصرف مواد مي روم.
علي مهدوي با بيان اين مطلب كه پدر مادرم از دنيا رفته اند و من بي خانمان هستم، اظهارداشت: دفعه قبل كه مصرف مواد را به طور كامل ترك كرده بودم وقتي بيرون رفتم و جائي را براي زندگي نداشتم به ناچار در زمين هاي كشاورزي زندگي مي كردم و براي گذران زندگيم به فروش مواد تن دادم اين بود كه دوباره به طرف مصرف مواد رفتم.
پاكي خودم را مديون مركز ترك اعتياد هستم
تقي رفعتي يكي از افرادي كه به محض مطلع شدن از ورود ما به مركز ترك اعتياد به آنجا آمد در گفتگو با مهر گفت: من هفت سال است كه پاك هستم و هيچگاه فراموش نمي كنم كه پاكي خودم را مديون دوستانم در اين مركز هستم، افرادي كه در قبال دريافت هيچگونه دستمزدي تنها به خاطر رضاي خدا و كمك به همنوعان خود شبانه روزي در تلاش و كوشش هستند.
رفعتي افزود: از طرفي نيز عدم بازگشتم به مصرف دوباره مواد مخدر را مديون شغلم هستم چراكه اگر بعداز ترك بيكار و بيهوده مي ماندم مسلمادوباره به مصرف مواد تمايل پيدا مي كردم.
وي اذعان داشت: اگر دولتمردان براي جواناني كه به دام اعتياد گرفتار شدند تدبيري بينديشد كه بعد از رهايي از اعتياد سرگرم شوند تا ديگر به سمت و سوي مصرف مواد مخدر نروند مطمئنا آمار اعتياد كاهش خواهد يافت.
رفعتي با بيان اين مطلب كه مسئولين كمپ هاي ترك اعتياد براي ادامه فعاليت خود نياز به حمايت دولتمردان دارند، گفت: مسئولين اين مراكز با كمترين امكانات در حال كمك به نسل جوان جامعه هستند و همگي مي دانيم كه موفقيت اين مراكز در حوزه مبارزه به مصرف مواد مخدر مثمر ثمرتر بوده است.
دوستانم به من گفتند با مصرف مواد مخدر فن بيانت بهتر مي شود
يكي ديگر از افراد حاضر در اين مركز كه كارمند يكي از دستگاههاي اجرائي همدان بوده است در گفتگو با مهر علت گرايشش به مصرف مواد مخدر را اينگونه عنوان داشت: علت گرايش من به مصرف مواد سياه راهنمايي اشتباه دوستان نزديكم بود، آنها مي گفتند اگر مواد مصرف كنم فن بيانم در محيط اداره بهتر مي شود من هم خام حرف دوستانم شدم تا زمانيكه به خودم آمدم و ديدم هشت سال است در حال مصرف هستم.
رضا كشاورز با بيان اين مطلب كه بخاطر مصرف مواد از شغلم محروم شدم، اظهار داشت: براي اينكه دوباره به زندگي و به شغلم كه خيلي به آن علاقه داشتم برگردم براي ترك مصرف به اين مركز كه تعريف زيادي از آن شنيدم مراجعه كردم.
وي با اشاره به اينكه مراكز ترك اعتياد در ايجاد انگيزه ترك مصرف مواد مخدر در افراد معتاد بسيار موثر هستند، عنوان داشت: از وقتي كه به اين مركز آمده ام مدام با افراد حاضردر اينجا در مورد مضررات مصرف مواد و عواقب آن صحبت مي كنيم و در ميان همين صحبت ها است كه متوجه اشتباهات خود مي شويم همه ما در اين مركز به هم قول مي دهيم كه ديگر به سمت مصرف مواد نرويم البته اگر مردم بيرون و خانواده ها ما را قبول كنند.
500 نفر در مراكز ترك اعتياد شهرستان بهار موفق به ترك مصرف شده اند
مسئول كمپ ترك اعتياد بهار الوند نيز در گفتگو با مهر گفت: طبق آخرين آماري كه در آخرين همايشي كه براي نجات يافتگان مراكز ترك اعتياد در مركز استان همدان برگزار شد در سال گذشته 500 نفر در مراكز فعال شهرستان بهار موفق به ترك مصرف شده اند.
ناصر شالبافيان اظهار داشت: افراد بهبود يافته در سال گذشته در مركز ترك اعتياد بهار الوند شهر بهار با سابقه اعتياد يك تا هفت سال، 400 نفر بوده اند.
شالبافيان با بيان اين مطلب كه مراكز ترك اعتياد شهرستان بهار بدون كمك مسئولين در حال فعاليت هستند، اذعان داشت: مسئولين شهرستان از سال 83 كه اين مركز آغاز به فعاليت كرده است تاكنون فقط صد هزار تومان به اين مركز كمك نقدي كردند به جزء شهرداري كه زمين رايگان به ما اهداكرده مابقي مسئولين مربوطه فقط سنگ اندازي كرده اند.
وي افزود: با اينكه فوايد عملكرد اينگونه مراكز براي همه اقشارجامعه و به خصوص مسئولين آشكار است ولي به جاي كمك و حمايت بيشتر به فكر تعطيلي اين مراكز هستند و آنها را غير استاندارد مي دانند با توجه به اينكه استاندارد نمودن اين مراكز نياز به اعتبار دارد به جاي تأمين اعتبار فقط ايراد فني مي گيرند.
شالبافيان با بيان اين مطلب كه براي اداره اين مركز از جيب خود خرج مي كند، اذعان داشت: به جزء مقدار مبلغ كمي كه از خانواده هاي افراد معتاد براي بستري كردن آنها در اين مركز دريافت مي كنم مابقي مخارج را خودم تأمين مي كنم.
فرماندار بهار نيز در خصوص كاهش سن اعتياد در سطح كشور و به تبع در شهرستان بهار نيز با بيان اين مطلب كه علت كاهش سن اعتياد را بايد در مشكلات اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي موجود جستجو كرد، گفت: اگر مسئولين بتوانند حوزه اقتصادي و توليدي كشور را فعال كنند از اينگونه نابهنجاري ها نجات خواهيم يافت.
محسن مرادي پناه اظهار داشت: با فعال نمودن واحدها و مراكز توليدي صنعتي، تورم و ركود به دنبال آن نابهنجاريهاي اجتماعي به خصوص اعتياد جوانان را بهتر كنترل خواهيم كرد تا جائيكه هيچ جواني دچار اين بيماري خانمان برانداز نخواهد شد.
مرادي پناه اذعان داشت: اگر بتوانيم اوقات اقشار مختلف جامعه را طوري غني كنيم كه ديگر كسي فرصت پرداختن به تفريحات ناسالم مثل مصرف مواد مخدر را نداشته باشد درصد اعتياد را در سطح جامعه تا حد بالايي كاهش خواهيم داد.
وي افزود: اگر همت، تلاش و كوشش تمامي مردم و مسئولين متمركز غني سازي اوقات فراغت نسل جوان و ايجاد اشتغال براي آنان بكنند به نوعي به پيشگيري از ابتلاي جامعه به نابهنجاريها نموده است.
مرادي ژناه در اين بازديد از مسئولين حاضر خواست كه در حوزه فعاليت خود از هيچ گونه كمكي در راستاي ادامه فعاليت قانوني مراكز ترك اعتياد شهرستان دريغ نككند.
اصلاح مراكز ترك اعتياد غيراستاندارد نياز به 10 ميليون تومان اعتبار دارد
شهردار شهر بهار نيز با بيان اينكه اصلاحات فيزيكي مراكز ترك اعتياد غيراستاندارد شهرستان بهار نياز به 10 ميليون تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: با بازديدهاي به عمل آمده از اين مراكز توسط شهرداري مشخص شده است كه اين مراكز از لحاظ دارا بودن سرويس بهداشتي مناسب، امكانات رفاهي براي استراحت و همچنين محوطه و حتي سقف مناسب براي ساختماني كه در آن ساكنند، بي بهره هستند.
علي اصغر خليلي با اشاره به اينكه شهرداري بهار اقدام به ارائه زمين رايگان به مركز ترك اعتياد بهار الوند نموده است، افزود: شهرداري بهار آماده انجام اصلاحات فيزيكي در مراكز ترك اعتياد غير استاندارد است.
نظر شما